2008-10-21

Írország

Persze megint papírra írogattam, amit most lusta vagyok bepötyögni. Pedig annyi minden történt, annyi szép dolgot láttam, amit szívesen megosztanék Veletek, Kedveseim.
A lényeg dióhéjban: Íroszág gyönyörű! Zöld, mindenhol, varázslatosan zöld - még októberben is. A szinte állandó ködös-esős idő ellenére is ragyognak a színek, alig látszik, hogy ősz van, csak néhány lombhullató fa kezdi a smaragzöldet aranysárgára és a bíbor élénk árnyalataira cserélni. Klári elmondása szerint már télen elkezdenek virágozni a kedvenc növényei, és egész domboldalakat borítanak be pompás napsárgával. Na, ezt mindenképpen látni szeretném, biztosan felvidítja az embert. A távolságok egyáltalán nem nagyok, na persze nem az itthoni elképzelések szerint. Közlekedni leginkább autóval lehet, bár a sávok keskeny volta és a sűrű kanyarok nem könnyítik meg a helyzetet. Az a naív elképzelés, mely szerint biciklivel fogok mászkálni hamar a ködbe veszett, ugyanis biciklisáv és/vagy járda inkább csak a nagyobb városokban van, a települések között kerékpározni kész öngyilkosság.
Az írek nagyon vigyáznak történelmi emlékeikre, régi templomok, várak, temetők és egyéb középületek eredeti vagy rekonstruált formában láthatók. Az odafigyelést úgy értsd, hogy tisztában vannak a dolgok értékével, eszükbe sem jut rombolni vagy vandálkodni, ezért a legtöbb ilyen emlék korlátozás nélkül megtekinthető. A városok hangulata kicsit középkori, kicsit falusi, mindemellett modern is. Békésen megférnek egymás mellett a hyper-világot idéző üvegpaloták és a gregorián épületek. Valahogy így van ez az emberekkel is: a népesség jó része bevándorló, aki szeretné ezt a nyugodt életritmust fölvenni, asszem könnyen be is illeszkednek. Az írek (kevés beszélgetés alapján) nyitott és kedves embereknek látszanak, remélem a későbbiekben sikerül többekkel is megismerkednem, érdekelne ez a híresen csavaros eszű, vidám népség.
Na, hátha később még lesz kedvem blogolni... Képeket a Pictures linknél találtok.
Klári, köszönök mindent Neked és az egész családnak!

2 megjegyzés:

merci írta...

Szia drágám! esz a sárga irígység Írország miatt és te már nem az első vagy, aki mostanában ezzel borzolja a kedélyemet :)
Más: Kipécéztelek egy játék keretében, ha erre jársz és van kedved, ugorj be, úgyis alig hallani rólad :) Puszi: Merci

sugallat írta...

Ugye, Írország egy álom! Föltöltöttem egy csomó képet :-) Ha megint stabilan lesz netem benézek :-)