2007-12-25

Hosszú hónap

Elsején elkezdődött egy egészen új időszámítás. Minden nap munka, kint a hidegben, reggeltől estig - mentőakció a várható nyugalom érdekében. Ez sem volt ingyen: kikészültem mind fizikailag, mind idegileg. Asszem nem vagyok alkalmas arra, hogy folyamatosan sok emberrel foglalkozzak, nem bírom a nyilvánvaló hülyeséget (a sajátomat sem). Ha szociológus lennék biztosan érdekelne, mikor veszett el a köszönni-tudás képessége? Na, hogy jobban értsétek: karácsonyi vásár a Móriczon, ásványokkal, ékszerekkel dolgoztam. Az emberek hallottak már a kristályok gyógyító erejéről, illetve jótékony hatásairól, és arról is, hogy a különböző születési jegyekhez más-más kövek tartoznak. De arra már lusták, hogy legalább egy kicsit utána nézzenek a témának, és azt gondolják, egy eladó fogja nekik megmondani mi gyógyítja meg az ezeréve létező betegségeiket. Hiteles, nem? Azt is teljesen komolyan gondolják, hogy egy eladó meg tudja mondani azt, minek örülne az az ember, akit ők sem ismernek annyira, hogy ajándékot válasszanak neki... Szóval kikészültem.
Közben más térn is zajlott az élet: kiderült, hogy az Okmányiroda jóvoltából a Polgármesteri Hivatal nem is tud Papa haláláról, ergo nem indították meg a hagyatéki eljárást... igaz, még csak öt hónapja... Eközben a szolgáltatók természetesen szeretnének pénzt (villany, gáz, stb.), de csekket nem küldenek - eddig mindent Papa számlájáról fizettünk - nem sok mindent tehetek a bürokrácia ellen, hiszen még nincs a nevemen a lakás. Szerencsére a hagyatéki ügyintéző segítőkész volt, így reménykedhetek viszonylag gyors eljárásban... talán.
G-nak december közepén balesete volt, amitől ő is kikészült - és nem tudtam mellette lenni. Amikor találkoztunk (igen ritkán) sem volt felemelő - Isten mentsen tőlem mindenkit amikor ilyen ideggörcs vagyok. De ő kitartott a nehézségek ellenére, sőt rengeteget segített nekem.
Aztán jött az utolsó hét, hidegebb volt, mint eddig - nekem sem sikerült megúszni a megfázást. Naná, addigra tényleg elegem lett. Most Egerben vagyok, karácsony reggel van, és béke, nyugalom, meleg és család. Jól érzem magam.

0 megjegyzés: